Search

Samen. Dat helpt. Doe mee met onze ONEforONE actie!

Itsinthemind.nl Water InfographicBijna 1 miljard mensen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Wat kunnen wij daar aan doen? De oplossing ligt voor ons dichterbij dan je zou denken. Het begint bij water uit de kraan drinken. Wilt u het water meenemen, dan hebben wij voor u een duurzame roestvrijstalen drinkfles van ONEforONE voor zowel koude als warme dranken.

U een duurzame drinkfles, zij schoon water

Deze fles is speciaal ontwikkeld als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor plastic flessen.  Eén plastic waterflesje staat gelijk aan 1000 liter kraanwater. Voor 15 eurocent krijg je in Nederland namelijk al 100 liter water. Schaft u deze drinkfles aan, dan heeft iemand in een ontwikkelingsland een leven lang schoon water. En dit is nog maar het begin zoals u elders op deze pagina zult lezen want er zitten zoveel meer positieve aspecten aan dit verhaal.

In de kern van deze actie gaat het ons om het volgende: samen met bedrijven in Noord-Nederland willen wij, ONEforONE, verantwoordelijk zijn voor de bouw van een pomp voor een complete gemeenschap of dorp. Dit betekent dat wij samen met het noordelijke bedrijfsleven minimaal 3000 flessen gaan bestellen.

 


Samen. Dat helpt. Dus het maakt niet uit hoeveel flessen u wilt bestellen, meedoen is eenvoudig.

Bel ons op 050 - 3171600 voor uw vragen en wensen

Doet u mee? Normaliter is de prijs van deze drinkfles voor de consument €19,95. In de prijzenmatrix die u van ons krijgt, staan de prijzen die er toe doen als het om aantallen gaat of als u uw eigen logo op de drinkfles terug wilt zien. Van iedere fles gaat er altijd een-euro-vijftig in de bouw van een 'Elephant Pump' zitten.

Of het nu gaat om een kerstcadeau, een duurzaam relatiegeschenk of deze roestvrijstalen met uw logo in uw webshop (die met uw beeldmerk wordt natuurlijk een collectors item). Voor ons is ONEforONE het voorbeeld hoe je samen komt tot duurzame oplossingen. Dat je aandacht hebt voor onevenredigheid en ongelijkheid elders in de wereld spreekt vanzelf. De beste manier om er iets aan te doen is nu te doen wat je kunt doen. Doet u mee? Samen. Dat helpt.

Waarom kraanwater beter is dan verpakt water

Itstinthemind.nl_IT-Service-Provider_ONEforONEOntginning, verpakking en transport van verpakt drinkwater zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater.

Minder dan 20% van de plastic drinkflessen wordt gerecycled.

Er drijft een eiland van plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje.

Het kraanwater in Nederland is een van de lekkerste ter wereld. Bovendien voldoet het aan strengere kwaliteitsnormen dan flessen mineraal- of bronwater.

Voor de prijs van 1 waterflesje op het station, krijg je thuis 1.000 liter kraanwater.

 

Bron: WeTapWater

Diversiteit

Itsinthemind.nl Loves Diversity Day Diversiteit Groningen